Goed zitten betekent dynamisch zitten! Ergonomische stoelen geven de gebruiker een goed gevoel en versterken de rug. Vind hieronder 10 vereisten voor een 100% ergonomische bureaustoel en geef rugpijn geen kans!

 

1

 

Permanentcontact

De rugleuning staat de gebruiker toe, al naar gelang de werkzaamheden, te wisselen tussen een rechte of een achterover leunende zithouding.  De zitting beweegt niet mee.

 

2

 

Synchroontechniek

Met synchroontechniek bedoelen we de techniek die ervoor zorgt dat behalve de rug van de stoel ook de zitting meebeweegt. Op die manier is de rug in iedere houding goed ondersteund, wat ervoor zorgt dat je altijd gezond en comfortabel zit.

 

3

 

Gewichtsregeling

Maakt het mogelijk om de tegendruk van de rugleuning  aan het lichaamsgewicht  en het gevoel van de gebruiker aan te passen. Automatische gewichtsregeling zorgt ervoor dat de afstelling van de tegendruk van de rugleuning automatisch gebeurt en door het lichaamsgewicht van de gebruiker wordt bepaald.

 

4

 

Zitdieptevering

Ook bij de laagste zitpositie blijft een zachte opvang bij het ‘gaan zitten’ behouden, zodat schokken in de wervelkolom uitgesloten zijn.

 

4

 

Zitdiepteverstelling 

Stoelen met zitdiepteverstelling maken het mogelijk dat mensen met elke lichaamslengte de afstand tussen de voorkant van de zitting en de rugleuning kunnen aanpassen aan hun eigen grootte.

 

6

 

Verstelbare lendensteun

De lendensteun neemt een groot deel van de spierkracht weg die nodig is om een juiste zithouding aan te nemen waardoor het lichaam ontlast wordt. De lendensteun is juist ingesteld wanneer de rug bij de overgang van het bekken naar de wervelkolom gesteund wordt en de rugleuning bij een ontspannen rechte zithouding de rug ondersteunt zonder merkbare druk op de wervelkolom uit te oefenen.

 

7

 

Armleuning

keuze uit ringarmleggers of T – armleggers.  1D (verstelbaar in hoogte), 2D (verstelbaar in hoogte en breedte), 3D (verstelbaar in hoogte, breedte en diepte), 4D (verstelbaar in hoogte, breedte, diepte en zwenkbaar.)

 

8

 

Wielen en glijders

Hier geldt de vuistregel : harde vloer – zachte wielen of glijders / zachte vloer – harde wielen of glijders

 

9

 

Martindale test

De slijtweerstand of slijtvastheid van textiel wordt bepaald door middel van de Martindale-test waarin met behulp van een gewichtje een bepaalde druk wordt veroorzaakt op een wrijfnok. Deze nok wrijft al draaiend in concentrische cirkels over het te testen stuk stof. Wanneer er drie draden zijn gebroken, is het aantal toeren Martindale vastgesteld.

 

10

 

NPR Versie

Qua uitzicht is de stoel gelijk aan de gewone versie maar verschilt op volgende maatvoeringen en instellingen:

– Zithoogte is standaard iets hoger en heeft daardoor ook een hoger hoger bereik –  min hoogte: 43 cm (ipv 40 cm) – max hoogte: 55cm (ipv 51 cm)

– De armleuningen hebben een smaller en breder bereik (min afstand: 36 cm (ipv 43 cm) – max afstand: 51 cm (ipv 49 cm)
– Standaard inclusief zitneigverstelling

 

Bekijk ons aanbod ergonomische bureaustoelen op onze website of kom de stoelen testen in onze showroom!