Ergonomische bureaustoel(en)
Ergonomische bureaustoel(en)

Een ergonomische bureaustoel is een investering in je gezondheid

Bijna de helft van de bedienden die tijdens hun werkuren veel achter de computer zitten, krijgt daar lichamelijke problemen door. Pijn in de nek en klachten over rug of schouders komen het vaakst voor. Het belang van investeren in ergonomie op kantoor is dan ook niet te onderschatten.

Investeren in ergonomie brengt dubbel op!

Het is belangrijk om te weten dat je investeren in ergonomie niet mag zien als kosten, maar wel als een investering die tweemaal winst oplevert. Ze draagt bij tot het welzijn van de werknemer en de werkgever kan er kosten van afwezigheid mee vermijden.

Welk model bureaustoel heb ik nodig?

Het is niet eenvoudig om uit het ruime aanbod bureaustoelen de beste oplossing voor jezelf te vinden. De beste manier om te weten welke bureaustoel het best bij je past, is door te testen. Bij ERES hebben wij een uitgebreid aanbod aan duurzame en degelijke bureaustoelen die bovendien uitstekende ergonomische eigenschappen hebben.

In onze toonzaal kan u zelf uittesten welke van deze stoelen het best aansluit op wensen maar ook lichamelijke noden. Bovendien kunnen wij u adviseren vanuit onze eigen ervaring, waardoor wij u van de meest optimale ergonomische oplossing kunnen voorzien voor uw specifieke situatie.

De juiste stoel, de juiste houding.

Niet alleen de juiste ergonomische stoel is van belang, maar ook de manier waarop u deze stoel gebruikt zal bijdragen aan uw gezondheid.

Zorg dat je voorarmen horizontaal zijn en je ellebogen in een hoek van ongeveer 90 graden.

De afstand van de knieën tot aan de onderkant van je bureau is best tussen de 7 tot 10 centimeter en je benen vormen een hoek van 90 graden met de grond. Zorg er ook voor dat je voeten plat op de grond staan.

Een goede ondersteuning van de rug door de leuning is eveneens van belang. Je zit best goed naar achter op de stoel en zorgt voor een goeie hoogte van de rugleuning, zodat deze je bekken goed ondersteund. Tenslotte maak je ook gebruik het volledige zitvlak de bureaustoel, dus niet op het puntje van je stoel gaan zitten, maar mooi naar achter schuiven.

 

Benieuwd hoe we de ergonomie voor jou en je bedrijf kunnen verbeteren? Contacteer ons!

Neem contact met ons op!