Zit/sta bureau

Gezond en dynamisch werken met een zit/sta bureau

Bedienden in vlaamse bedrijven zitten gemiddeld minstens 70% van hun werktijd op hun bureaustoel. Dat is maar liefst 5,5 uur per dag, voor een groot deel aan 1 stuk door. Vaak slechts een 3 tot 4 keer onderbreken ze hun zithouding door de benen even te strekken. Nochthans is intussen al langer geweten dat vaak en langdurig zitten erg ongezond is, en voor tal van lichamelijke klachten kan zorgen.

Investeren in ergonomie brengt dubbel op!

Het is belangrijk om te weten dat je investeren in ergonomie niet mag zien als kosten, maar wel als een investering die tweemaal winst oplevert. Ze draagt bij tot het welzijn van de werknemer en de werkgever kan er kosten van afwezigheid mee vermijden.

Dynamisch werken met een zit/sta bureau!

We zijn niet gemaakt om lang achter elkaar te zitten of te staan. Het is vooral belangrijk om een evenwichtige balans tussen beide te vinden. Hét instrument bij uitstek om je hierbij te helpen is een zit/sta bureau. Hiermee kan je na een uurtje zittend werk erg gemakkelijk een kwartiertje staand werken, en zo de nodige variatie in je werkhouding inbouwen.

Een zit/sta bureau kan je eenvoudig in de hoogte verstellen, zodat je aan hetzelfde bureau zowel zittend als staand kan werken. Met een elektrisch verstelbare zit/sta bureau kan je in slechts luttele seconden wisselen tussen zittend en staand werken. Bovendien kan je met een bedieningspaneel met geheugenfunctie je zit/sta bureau altijd automatisch zich laten verstellen naar jou ideale hoogte.

Meer voordelen dan je denkt.

Natuurlijk heeft dynamisch werken met ergonomisch kantoormeubilair tal van voordelen voor je gezondheid.

Zo zal de regelmatige houdingsverandering zorgen voor een lagere belasting van de rug, nek en schouders. Dit komt vooral doordat je door de afwisselende houding niet steeds dezelfde gewrichten en wervels gaat belasten. Wanneer je dit combineert met een ergonomische bureaustoel, kan je die kans op lichamelijke klachten, nog meer verminderen.

Maar naast de grote voordelen voor je gezondheid, blijkt uit onderzoek ook dat mensen die dynamisch werken aan een zit/sta tafel, veel alerter en bovendien stukken productiever zijn. In vergelijking met collega’s dien enkel zittend werken, kan de productiviteit aan een zit/sta bureau oplopen tot 23% na de eerste maand.

Benieuwd hoe we de ergonomie voor jou en je bedrijf kunnen verbeteren? Contacteer ons!

Neem contact met ons op!